Aanbevelingen van artsen en therapeuten

Aanbevelingen van artsen en therapeuten

Mijn ervaring met de Atlas Zone Therapie

Mijn ervaringen met Atlas Zone Therapie zijn tweeledig. Ten eerste heb ik zelf een behandeling ondergaan waarvan het resultaat direct waarneembaar was. Meer ontspanning in de nek en schouderspieren, verdwijnen van lumbago en een aanzienlijke vermindering van Tinnitus.

Ten tweede ervaringen met eigen patiënten: Gezien mijn eigen goede ervaringen heb ik deze therapie aanbevolen aan eigen patiënten met diverse klachten. Ook mijn vrouw heb ik de behandeling aangeraden. In meer dan 80% van de gevallen kreeg ik van deze patiënten een positieve feedback, en in geen enkel geval een negatieve feedback. Wel enkele mensen die geen merkbaar resultaat hadden maar nimmer schade van de behandeling.

Ik beschouw het dan ook als een veilige methode die goede, concrete resultaten kan opleveren en ik zal deze methode zeker blijven aanbevelen aan patiënten.

maarten klatte

Maarten Klatte

Arts

Mijn ervaring met de Atlas Zone Therapie​

Al enkele jaren verwijs ik met enige regelmaat patiënten uit mijn praktijk naar de Atlas Zone praktijk in Medisch Centrum Docwerk. Ik zie daarvan goede resultaten bij hoofdpijnklachten, duizeligheid en bewegingsbeperkingen van de nek. Een welkome aanvulling op mijn behandelingen als fysiotherapeut.

robert van leeuwen

Robert van Leeuwen

Fysiotherapeut

Mijn ervaring met de Atlas Zone Therapie​

De methode Atlas Zone ken ik uit eigen ervaring en van ervaringen van patiënten. Het is een ongevaarlijke methode die veel mensen van langdurige klachten van hoofd- en nekpijn en concentratiestoornissen af kan helpen.

De resultaten van deze methode zijn bij meer dan 80 % van de mensen langdurig: Ze rapporteren maanden na de behandeling nog steeds klachtenvrij te zijn. Aangezien meerdere patiënten vóórdat ze de Atlas Zone methode hebben toegepast vele andere methoden hebben geprobeerd en pas bij de Atlas Zone blijvende resultaten geboekt hebben, berusten de effecten ervan niet op het placebo-effect.

In 2014 ben ik zelf behandeld, en heb maandenlang goed resultaat ondervonden: geen nekpijn meer. Ik heb het aan een aantal (uit mijn hoofd ± 16) patiënten aangeraden en heb bij enkele van hen heel goede resultaten gezien. Bijvoorbeeld een meisje dat na de atlasbehandeling geen migraine meer had, een man wiens lage rugpijn verdwenen was. Al met al is het zeker een zinvolle behandeling.

gerrit jan gerritsma

Gerrit Jan Gerrits

Arts

Mijn ervaring met de Atlas Zone Therapie​

Mijn klachten waren in de loop van de afgelopen 35 jaar langzaam toegenomen. Dat waren: hoofdpijn, nekpijn, migraine en toenemende pijn in schouders, rug, heupen, bovenbenen en armen. Ik had intussen geleerd zelf mijn triggerpoint plekken te behandelen, maar moest dat altijd blijven doen omdat een pijnplek die erbij kwam, een kwetsbare plek bleef. Oefeningen bij een medisch trainingscentrum gaven ook geen echte verbetering van mijn pijnklachten. Behandelaars gaven altijd aan dat er een trauma aan mijn klachten ten grondslag moest liggen. Op de leeftijd van 14 jaar ben ik van zo’n 2,5 à 3 meter hoog op mijn hielen gevallen en doorgeklapt op mijn achterhoofd, dus dat zou een oorzaak kunnen zijn.

Op 9 september 2014 ben ik behandeld, dat was een pijnlijke ervaring. Maar onmiddellijk daarna had ik het gevoel dat ik “anders in mijn lichaam” zat. Ik kon ineens zonder blokkade en pijn mijn hoofd ver naar rechts draaien. Mijn rechter nordic walkingstok had ik-altijd zo’n 5 cm hoger staan dan de linker, omdat dat voelde alsof ze even hoog stonden. De eerstvolgende keer dat ik ze gebruikte, voelde dat hoogteverschil als ongelijk en moest ik ze even hoog zetten. Ik heb toen 3 uur gewandeld zonder noemenswaardige pijn, terwijl ik nooit langer dan een uur kon lopen, omdat ik dan teveel pijn kreeg, die niet meer wegtrok in de dagen erna.

Op 21 oktober nacontrole gehad, waarbij bleek dat de atlas goed stond. Ik voel wel dat het goed is een aantal massages te nemen omdat spieren natuurlijk lang verkrampt zijn geweest. Maar dit wordt in de folder ook aangeraden. Al met al ben ik zeer tevreden over de behandeling en heb ik het vertrouwen dat het resultaat blijvend is. Ik ben dan ook zeker van plan cliënten die dit soort pijnklachten hebben, aan te raden bij Wim’s Praktijk langs te gaan voor een controle van hun atlaspositie. Positief daarbij vind ik dat de behandeling eenmalig is. Dat maakt het ook toegankelijk voor patiënten. Nogmaals mijn dank voor de Atlaszone behandeling en ik hoop dat in de toekomst ook cliënten van mij geholpen worden.

wilma de leede

Wilma de Leede

Praktijk voor Gestalttherapie en geestelijke begeleiding

Mijn ervaring met de Atlas Zone Therapie​

Ik ben oorspronkelijk gediplomeerd docente Lichamelijke Opvoeding en inmiddels werkzaam als trainer/coach voor persoonlijke ontwikkeling voor mensen met stressklachten en burn outs. Zelf heb ik op mijn 18e (ben nu 38) een nektrauma opgelopen toen ik in de Alpen met mijn mountainbike over de kop vloog met 65km/uur. Mijn nek is door een regulier fysiotherapeut gemasseerd en na 3 maanden was ik er redelijk bovenop. Ik ben toen aan de Sportacademie in Tilburg gestart. In het derde jaar (1997) ben ik volledig geveld door een hernia in mijn onderrug (L5-S1). Op advies van de behandelend neuroloog lag ik 3 weken 100% plat. Dit resulteerde in een nagenoeg 100% afname van de pijn. En ik vervolgde mijn opleiding. In de periode 2000-2012 ben ik nooit geheel klachtvrij geweest en ben ik vervolgens nog 4 maal op een zelfde wijze gevloerd geweest. Verschillende malen een MRI/cortison-injecties gehad en telkens de vraag of ik toch niet geopereerd wilde worden. Hiervoor heb ik niet gekozen.

In juli 2012 (13-20 weken zwanger) heb ik mijn laatste hernia periode gehad. Ik kwam terecht bij een Manueel Therapeut volgens de Meijer methode (rechtzetten van de nek door middel van de klassieke ‘kraken’) en ik was in no time weer redelijk mobiel. Deze methode heb ik vervolgens echter 2 tot 6 wekelijks moeten herhalen om de klachten hanteerbaar te houden. Via via kwam ik bij Wim van den Berg terecht en in overleg met de Meijer-therapeut ben ik er naar toegegaan onder het motto ‘baat ’t niet, dan schaadt ’t niet’. Voor mij is deze methode ongelooflijk effectief gebleken! Sinds augustus vorig jaar en de terugkom behandeling in november daarna zijn deze klachten weg. Ook mijn achillespeesreflex is hersteld en het krachtverlies in mijn uitstralingsbeen is teniet gedaan. Waar ik mijn rechterbeen voor de behandeling tot passief tot 45% gestrekt kon laten liften, heb ik nu weer een bereik van 90%. Ik ben heel blij met de behandeling die ik van Wim van den Berg heb gekregen!

ragma sijstermans

Ragma Sijstermans

Trainer/Coach

Mijn ervaring met de Atlas Zone Therapie​

Ik heb ondertussen tientallen patiënten met diverse chronische nek- en rugklachten door drs Wim van den Berg met Atlaszonetherapie laten behandelen. Het effect was doorgaans zeer gunstig. Het ging om patiënten die al langdurig door fysiotherapeuten, manueel therapeuten en mensendieck therapeuten geen blijvend effect hebben kunnen bereiken. Na de atlas behandeling waren de klachten weg en geen paramedici meer nodig. Ook zie ik mijn patiënten met deze klachten niet meer terug. De patienten zijn hoogopgeleide professionals, arbeiders uit de havens met zwaar lichamelijk werk en sporters. De resultaten van de atlas behandeling zoals uitgevoerd door Wim van den Berg zijn langdurig, de klachten recidiveren ook niet na 1,5 jaar, en zo duidelijk dat het zeker boven een placeboeffect uit steekt. Ik ben bereid een en ander verder toe te lichten aan collega-artsen.

eva ketzer

Eva Ketzer

Arts

Video afspelen

Mijn ervaring met de Atlas Zone Therapie​

De Atlas Zone methode is heel effectief en bij juiste toepassing m.i. ongevaarlijk. Röntgen: Zoals vaak, kan niet altijd alles gezien worden op röntgen. De hele kleine verschuivingen zijn moeilijk zichtbaar, maar kunnen wel de nodige klachten veroorzaken. Ervaring: Mijn eigen ervaring is dat het wel een indringende doch goed te doorstane behandeling is. Ging bij mij gepaard met heftige emotie, die zoals bekend ook vast kan gaan zitten in spier- en bindweefselstructuren. Het heeft me emotioneel stabieler en sterker gemaakt. Op fysiek gebied is een altijd aanwezige brandende pijn in linkerschouder verdwenen. Verder weet ik van veel klanten die wij doorsturen dat ze het jammer vinden dat ze dit niet veel eerder geweten hebben. Klachten als hoofdpijn, rug-/schouderpijnen, slapeloosheid en depressieve gevoelens zijn sterk verminderd of verdwenen.

geen afbeelding

Ineke op den Dries

Holistisch therapeute

Mijn ervaring met de Atlas Zone Therapie​

Mijn achtergrond: 10 jaar zelfstandige fysiotherapeutische praktijkvoering in Rijswijk. Een aantal jaren geleden kwam ik in contact met Wim van den Berg via een collega therapeut. Ik ben naar Wim toe gegaan en heb de behandeling ondergaan. De eerste effecten waren duidelijk. Ik heb nog even rustig in mijn auto gezeten om de effecten uit te laten werken voordat ik ben gaan rijden. Ik voelde een bloedstroom naar mijn hoofd vanuit mijn cervicale wervelkolom zoals ik deze nog niet eerder heb gevoeld. Het voelde alsof het eindelijk weer stroomde! Toen ik dezelfde avond in mijn bed ging liggen kon ik eindelijk weer op mijn buik liggen met mijn hoofd naar elke willekeurige zijde. Dit kon ik hiervoor absoluut niet! Dit is nu nog steeds het geval. Na 2-3 maanden viel mij op dat ik minder last van mijn onderrug had, waar ik eigenlijk niet op had gerekend, maar duidelijk had deze behandeling effect op mijn hele wervelkolom! Ik was erg blij met de behandeling. Ik heb vele patiënten en collega therapeuten naar Wim van den Berg gestuurd, en zij waren allen tevreden met het resultaat. Zij sturen nu inmiddels ook mensen naar hem toe.

wouter van der heijden

Wouter van der Heijden

Fysiotherapeut

Mijn ervaring met de Atlas Zone Therapie​

De aanleiding voor het consult waren mijn klachten van hoge rugpijn en slecht slapen. De hoge rugpijn was met name vervelend na een dag werken. Ik ben verpleegkundige en dat vraagt fysiek veel van je lichaam. Op 18 april 2012 had ik mijn afspraak bij Wim van den Berg voor de atlascorrectie. Tijdens het consult bleek dat mijn hoofd verder naar rechts dan naar links kon draaien. De atlascorrectie heb ik als zeer professioneel en zorgvuldig ervaren. Direct na de atlascorrectie kon mijn hoofd zowel rechts als links even ver bewegen en voelde de beweging soepeler aan. Ook liep ik direct soepeler. Het slapen ging na de atlascorrectie veel beter. Bij de controle op 1 mei 2012 bleek dat de atlas goed stond. Mijn ervaring met de atlascorrectie is dus erg positief. Het slapen gaat nog steeds goed en van hoge rugpijn heb ik geen last meer. Hierdoor functioneer ik ook goed in mijn werk.

geen afbeelding

Janny Teunissen-van Manen

Voedingsdeskundige en verpleegkundige

Mijn ervaring met de Atlas Zone Therapie​

Ik heb ongeveer een jaar geleden zelf de Atlas Zone behandeling gehad, omdat ik klachten had overgehouden aan een whiplash. Ik heb baat gehad van deze behandeling. Er heeft aantoonbaar een fysieke verandering plaatsgevonden. Dit blijkt uit het feit dat ik geen zooltjes in mijn schoenen meer hoef te dragen en dat mijn nek bij bepaalde bewegingen geen ‘schurend’ geluid meer maakt. Ik heb andere personen ook doorverwezen naar deze methode en ik heb daar alleen maar positieve reacties op gekregen. Ik ben van mening dat het placebo-effect 1) niet als negatief moet worden beoordeeld, omdat het menselijk lichaam een sterk zelf herstellend vermogen heeft en mentale aspecten daarbij ook van invloed kunnen zijn en 2) zoals gezegd, heeft mijn lichaam een aantoonbare fysieke verandering ondergaan die niet kan worden verklaard door een ‘placebo-effect’.

martin jager

Martin Jager

Body-Stess Release therapeut

Mijn ervaring met de Atlas Zone Therapie​

Mijn naam is Ruud van Weil, natuurgeneeskundige, psychotherapeut en coach van beroep. Dertig jaar praktijkervaring. Vele jaren heb ik intensief gesport, in 2001 verhuisden we naar een buitengebied en stopte ik met sporten. Tijdens het grasmaaien was ik gewend een 80 kilo zwaar betonnen beeld te verplaatsen om het gras aldaar te maaien. Doordat ik jaren niet meer sportte ging ik in 2004 flink door mijn rug. In die mate dat ik na 2 weken plat op bed moest liggen en daarna nog 6 weken in een rolstoel zat. De klacht was spit (lumbago). Niet zozeer erg schadelijk maar uiterst pijnlijk. In al die jaren daarna was ik gewend om zeker 1 à 2 maal per jaar deze klacht in behoorlijke mate terug te krijgen waarbij ik dan altijd minimaal een week plat moest liggen en dan naar een langzaam herstel ging. Ik heb vele therapieën gedaan o.a. massage, osteopathie, body stressrelease etc. Al deze therapieën gaven weliswaar wat verlichting en de spit kwam eenmaal per jaar terug i.p.v tweemaal. In 2012 heeft Drs. Wim van de Berg mijn atlas recht gezet. Intense en fijne ervaring en voelde me weken lang energiek. Na deze eenmalige behandeling heb ik geen enkele klacht met mijn rug meer gehad. Ook geen ‘dreigend gevoel’ van de spit kan er weer inschieten zoals ik dat wel altijd gewend was. Daarnaast ben ik me energieker blijven voelen. Een geweldige ervaring! U begrijpt hoe tevreden ik ben als zelfstandig ondernemer.

ruud van well

Ruud van Well

Natuurgeneeskundige

Mijn ervaring met de Atlas Zone Therapie​

Toen ik van het bestaan van Atlas Zone hoorde, en dat het geboorteproces een scheefstand van de atlas kan veroorzaken, wist ik dat ik voor mijzelf en mijn kinderen een afspraak wilde maken. Zomer 2013 zijn wij voor behandeling bij Wim van den Berg geweest. Mijn dochter (toen 10) is geboren met een vacuümextractie. Als baby huilde ze veel, maar fysiek was er niets aan de hand werd gezegd. Op de leeftijd van 10 had zij geen specifieke klachten. Na de behandeling merkte zij bij het lopen echter direct dat het voelde alsof haar ene been langer was geworden. Er was dus wel degelijk een scheefstand. Mijn zoon (toen 9) is heel snel geboren. Toen hij begon te lopen viel hij heel vaak op zijn hoofd waarbij zijn nek ook veel te verduren kreeg. Op de leeftijd van 9 had hij geen specifieke klachten. Hij is nu wel veel stabieler, zowel fysiek als mentaal. Ikzelf (toen 48) had allerlei vage klachten. Was heel vaak moe. Had last van tinnitus. Was soms zomaar even duizelig of licht in het hoofd. Kon nog geen uur autorijden want dan viel ik bijna in slaap. Voelde en hoorde vaak een knak in mijn nek als ik mijn hoofd draaide. Kon soms ineens boos uitvallen. Kon geen harde geluiden verdragen. Had last van mijn linker knie. Direct na de behandeling voelde ik dat één been langer leek te zijn geworden. Mijn knieklachten verminderden en zijn nu over. In de auto terug naar huis had ik zin om de radio keihard aan te doen. En dat vond ik heerlijk! Ik had de muziek gemist. Maar veel belangrijker: ik kon het verdragen als mijn kinderen opgewonden aan het vertellen waren! Ook kon ik mijn hoofd beter naar links en rechts draaien bij het autorijden en achteruitrijden. En ik kon langer achter het stuur blijven zitten zonder slaperig te worden. Op de tinnitus na, en af en toe een knakje in mijn nek als ik gespannen ben, zijn nu alle klachten verdwenen.

ineke rozendal

Ineke Rozendal

Therapeute

Mijn ervaring met de Atlas Zone Therapie​

Tijdens mijn pubertijd zeer veel last gehad van rugpijn, met name de onderrug. Hiervoor fysiotherapie, Mensendieck en houdingsgym gevolgd, met weinig resultaat. Door de huisarts doorverwezen naar de orthopeed, hier werd middels een röntgenfoto de diagnose scoliose, kyfose en lordose vastgesteld. Oplossing: een verhoging van 2 cm onder mijn linkervoet. Direct naar de orthopedisch schoenmaker en onder mijn schoen werd 1 cm geplakt en ik kreeg een zool in de schoen (bij mijn hak) van 1 cm. Problemen en pijnklachten verdwenen direct! In al die jaren heb ik heel wat schoenen naar de orthopedisch schoenmaker gebracht wat mij honderden euro’s heeft gekost. Pas vanaf 2,5 cm wordt dit vergoed door de zorgverzekering, ik moest alles dus zelf betalen. Als ik zonder schoenen liep stond ik scheef, zowel mijn bekken als kniehoogte tussen links en rechts. Via internet de Atlas Zone methode tegen gekomen en hier veel over gelezen, waaronder de nodige ervaringen van mensen. Wim van den Berg zat het meest dichtbij en ik heb bij hem een afspraak gemaakt. Op 30-08-2011 heb ik mijn Atlas laten corrigeren. Direct na de behandeling vroeg Wim mij een stukje te lopen, op sokken. Ik liep recht! Mijn orthopedische schoenen niet aangedaan en ik ben op sokken naar mijn auto gelopen en heb zo teruggereden. Sindsdien heb ik mijn aangepaste schoenen nooit meer aan gehad en kan ik op gewone schoenen lopen en sporten. Ook is mijn nek veel mobieler geworden en kan ik verder naar links en rechts kijken. Omdat ik zo enthousiast was heb ik heel veel mensen doorverwezen, deels vanuit mijn privé omgeving, maar ook veel mensen vanuit mijn natuurgeneeskundige praktijk Pro Active Medicine.

wouter de jong

Wouter de Jong

Voedingsdeskundige

Mijn ervaring met de Atlas Zone Therapie​

In 2011 Heeft Wim de bekende osteopaat D.O. Barry Savory uit Londen behandeld. Dr. Savory is een bekend opleider van osteopaten in Engeland.

Hij was zeer onder de indruk van de Atlas Zone behandeling voor zichzelf en zijn gezin en introduceerde Wim bij veel van zijn studenten en collega’s. Vervolgens heeft Wim op zijn uitnodiging elke maand drie dagen lang in zijn praktijk gewerkt om de moeilijke gevallen van nekproblemen te behandelen. Dr. Savory heeft nog steeds zijn praktijk in Harley Street in London.

Former Principle of The European School of Osteopathy. Osteopath with over 50 years of experience, both as a Practitioner and a Teacher, still in Practice 5 days a week. “In 2011 my wife and I had the opportunity to have a treatment of what was called Atlas Zone by Drs. Wim van den Berg from the Netherlands. It is a non-invasive vibro-pressure process applied to the sub-occipital area. The immediate effect was an increase in the range of cervical motion. There was also a sense of ‘letting go’ of the whole body. A lot of change from such a localised focus of treatment I regularly refer patients for this treatment as it has such good results with a myriad of sub-occipital dysfunctions. With fears of HVT manipulation being potentially hazardous, most Osteopaths now resort to more fascial approaches, but this simple process seems to work without the inherent risks. Treatment of the Atlas seems to have profound effects on the body structure as a whole and it is a most important contribution to the musculo-skeletal field.”

barrie soyer

Barrie Savory

DO Osteopath

Mijn ervaring met de Atlas Zone Therapie​

To whom it may concern: I am writing this letter in recommendation of Atlas Zone Therapie. As a Medical Practitioner in the UK working in a Diagnostic Clinic, we specialise in diagnosis and treatment of serious chronic illness. I have personally had treatment in Mar/Apr 2011 by Dr Wim van den Berg; an Atlas therapist trained by Mr. Schumperli from Switzerland. I came to this session suffering chronic nek pain after childhood trauma. The session began with a thorough clinical assessment of structure, gait, posture and manual examination. Distinct exposition of imbalance in range of movement and pain provided a baseline for treatment. Treatment involved massage to loosen the tissue and a small electrically driven percussive device guided carefully by the practitioner, Wim, to move the First Cervical Vertebra C1 on its rotational axis into a position of comfort. Response was immediate with elimination of all symptoms, imbalances and liberation in posture and fait which I had not known for many years. A precautionary follow up assessment one week later, as per Dr Schumperli, confirmed that the adjustment had held. As a result of this profound response and the apparent permanence of the result I have without hestitancy recommend about twenty patients to Wim’s colleagues and other of Dr Schumperli’s registered practitioners. To date all patients responses have been positive. I also understand practitioners are required to attend frequent updates and conventions to discuss cases and treatment developments which then provides further security for patients. In summary, I believe my treatment by Wim van den Berg to be representative of the treatment standard as set by therapists trained by Mr Schumperli of Switzerland.

anthony soyer

Dr Anthony Soyer

MB,BS

Mijn ervaring met de Atlas Zone Therapie​

Im Herbst 2006 wurde ich nach der Atlas Zone Methode von Herrn Schümperli behandelt. Bei dieser Behandlung handelt es sich lediglich um eine einfache Form der Nackenmassage, die keinerlei Nebenwirkungen hat.

oliver werner

Dr. med. Oliver Werner

Arts