Vergoeding door zorgverzekeraars

Atlas Zone Therapie: Vergoeding door zorgverzekeraars

Vergoedingen

Atlas Zone Therapie zit niet in het basispakket.

Afhankelijk van hoe en bij welke verzekeraar je aanvullend verzekerd bent, kan de zorgverzekeraar de Atlas Zone behandeling in zijn geheel, dan wel gedeeltelijk vergoeden.

Hierbij wordt door de verzekeraar gekeken naar de beroepsvereniging waar de behandelaar lid van is en naar de aard van de ‘prestatiecode’ van de behandeling.

Op de website van jouw verzekeraar kun je zien van welke beroepsvereniging(en) zij behandelingen vergoeden.

Daarnaast is ook de prestatiecode van belang. Mocht je vooraf met jouw verzekering hierover bellen, geef hen dan de naam van onze praktijk (praktijk drs. Wim van den Berg), de AGB-code (90057095), beroepsvereniging en prestatiecode (24504: overige psychosociale therapie – integrale therapie) door.

Atlas Zone Therapie is in het algemeen niet bekend bij verzekeraars en het heeft weinig zin dit te vragen. Het is verstandiger om de prestatiecode 24504 ‘overige psychosociale therapie – integrale therapie’ te noemen. Dit herkennen verzekeraars namelijk wel. Deze prestatiecodes zijn ingevoerd per 1 januari 2017.

Meestal betaalt de zorgverzekeraar een deel van de behandelingskosten bij een ‘Aanvullende verzekering’. Soms wordt het hele bedrag vergoed. Elke zorgverzekeraar stelt voor zijn aanvullende zorgverzekeringen elk jaar nieuwe regels vast.

Neem altijd jouw zorgverzekeringspas mee naar de behandeling.

Onze Atlas Zone Therapie  zorgverleners

In deze praktijk werken twee zorgverleners.

Op de rekening die je van ons krijgt staat:

  • Praktijk drs. Wim van den Berg
  • AGB-code praktijk: 90057095.
  • Omschrijving: prestatiecode 24504: overige psychosociale therapie – integrale therapie.
  • De naam van de behandelende zorgverlener
  • AGB-code van de behandelende zorgverlener
  • Beroepsverenigingen van de behandelende zorgverlener

drs. Wim van den Berg

Wim van den Berg is aangesloten bij de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV) onder nummer 1907768B. VIV wordt door meerdere verzekeraars vergoed.

De AGB-code van Wim van den Berg als zorgverlener is 90048569. Tevens is Wim Registertherapeut van de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) onder nummer 505104R. Wim is in bezit van psychosociale basiskennis PSBK, universitair niveau en in het bezit van medische basiskennis (MBK) universitair niveau. Hij is aangesloten bij het TCZ (Tuchtcolleges voor de Complementaire Zorg).

Jolanda Oosterwolde

Jolanda Oosterwolde is aangesloten bij de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV) onder nummer 1907933B.

De AGB-code van Jolanda Oosterwolde is 90049413. Bij de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) staat zij geregistreerd onder nummer 180012R. Jolanda is in het bezit van psychosociale basiskennis PSBK en in het bezit van medische basiskennis (MBK). Zij is aangesloten bij het TCZ (Tuchtcolleges voor de Complementaire Zorg).