Nekklachten

De nek is een complex systeem van spieren, bloedbanen en zenuwen. Door het draaien en bewegen van het hoofd, wordt de nek continue gebruikt. Hierdoor is de nek zeer kwetsbaar voor letsel.

 

De meest voorkomende vormen van nekpijn zijn:

Aspecifieke nekklachten

Whiplash

Hernia

De klacht die het meest voorkomt is aspecifieke nekpijn, ook wel de ‘gewone’ nekpijn. Bij deze vorm van nekpijn ontwikkelt de pijn zich in de nek en kan het uitstralen naar de basis van de schedel en de schouders. Bewegingen van de nek kunnen de pijn verergeren.

De pijn kan zich uitbreiden naar armen, handen, vingers en kan gevoelloosheid of tintelingen veroorzaken. Dit is het effect van een irritatie van een zenuw die door het wervelkanaal in de nek naar de arm loopt.

 

Oorzaken nekpijn

Verrekte spieren of pezen in de nek en lichte verwondingen kunnen de oorzaak zijn van nekpijn. Daarnaast is een slechte lichaamshouding een veel genoemde oorzaak. Nekpijn komt meer voor bij mensen die een groot deel van hun werkdag aan een bureau zitten in een ‘voorovergebogen’ positie.

 

Atlaszone behandeling

De Atlaszone behandeling is een veilige methode. Tijdens de behandeling wordt de atlas niet gemanipuleerd of gekraakt. Met behulp van een geavanceerd apparaat, ontwikkeld in Zwitserland, worden de spieren die net onder de schedel liggen behandeld. 

Door deze behandeling ‘putten’ de spieren onder de schedel uit, zodat ze loskomen. Zo krijgt de atlas de vrijheid om weer op de juiste plek te komen. Hierdoor verdwijnt de spanning in banden, spieren en weefsels. Er vindt een zogenaamde reset plaats, die vaak letterlijk voelt als een bevrijding. Meestal is er maar een behandeling nodig om de atlas weer goed te positioneren.

 

Resultaat

Het lichaam krijgt na een Atlaszone behandeling de gelegenheid zich weer te herstellen. Hierdoor verminderen of verdwijnen lichamelijke klachten zoals nekpijn.

 

Contact

In de praktijk van Drs. Wim van den Berg komen veel patiënten die zijn doorverwezen door artsen, natuurartsen en/of therapeuten. Wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op 06 – 42679638. Wil je meteen een afspraak maken, ga dan naar ons afsprakenformulier.  


Ervaringen na Atlaszone

Ik heb twee nekhernia’s die een behoorlijke pijn uitstraalden naar mijn arm. Na de behandeling merk ik dat de druk op de hernia veel minder is geworden. Ik ervaar een ontspannen lichaam en een diepe ademhaling.

(Vrouw, 40 jaar, Bornerbroek)

 

Na de behandeling heb ik veel meer bewegingsvrijheid in de nek. Ik kan mijn nek verder draaien waardoor ik beter kan zien tijdens het autorijden. De pijn in de nek tijdens het werken aan tafel is nog niet weg, maar wel minder geworden. Ik slaap beter en dit zonder pijn of stijfheid.

(Vrouw, 35 jaar, Deventer)

 

Direct na de behandeling voelde ik me heel vrolijk. Ook had ik het gevoel van ‘zeebenen’, een beetje zweverig. Ik was vermoeid maar voelde ook meer stroming in mijn nek.

(Man, 44 jaar, Den Haag)

Literatuur

  1. https://www.patient1.nl/encyclopedie/nekpijn-bij-volwassenen
  2. http://nos.nl/artikel/2005811-zorgmedewerkers-thuis-door-nekklachten.html