Klachten tijdens en na zwangerschap

Vanzelfsprekend verandert het lichaam van een vrouw tijdens de zwangerschap. Het gewicht neemt toe en de lichaamshouding past zich aan. Ongeveer de helft van de vrouwen krijgt tijdens hun zwangerschap of na de bevalling te maken met klachten.

Denk aan klachten rondom het bekken, zoals bekkeninstabiliteit. Ook komen pijnklachten in de lage rug en benen voor. Deze klachten kunnen continu aanwezig zijn of optreden na langdurig lopen, zitten of in één houding staan.

Mogelijke pijnklachten:

  • Pijn vóór in het bekken dat kan uitstralen via de binnenkant van het bovenbeen, naar de lies of vagina.
  • Pijn in de onderrug, ter hoogte van de twee kuiltjes. Deze pijn kan uitstralen naar de hele bil, lies en de achterzijde van het boven- of onderbeen.
  • Pijn rond het stuitje. Deze pijn neemt vaak toe bij vermoeidheid en bepaalde bewegingen zoals bukken, draaien met de rug, omdraaien in bed en onverwachte bewegingen.
 

Oorzaken pijnklachten

Pijnklachten kunnen veroorzaakt worden door (over)belasting van de buik- en rompspieren, persen of door het continu aanspannen van de bekkenbodemspieren. Dit laatste kan bekkenbodemklachten geven zoals urine-incontinentie en seksuele problemen.

Zwangerschappen veroorzaken ook vaak een verminderde belastbaarheid van het bekken. De mate van belasting wordt daarbij bepaald door de stand van het bekken.

 

Behandeling klachten tijdens en na zwangerschap

Het gebied rond de hoogste nekwervel, ook wel de atlas genoemd, speelt een belangrijke rol bij de bekkenstand. Een scheefstand van de atlas kan zelfs bekkeninstabiliteit veroorzaken. Door het gebied rond de atlas te behandelen, kan het bekken gecorrigeerd worden.

 

Atlaszone behandeling

De Atlaszone behandeling is een veilige methode. Tijdens de behandeling wordt de atlas niet gemanipuleerd of gekraakt. Met behulp van een geavanceerd apparaat, ontwikkeld in Zwitserland, worden de spieren die net onder de schedel liggen behandeld. 

Door deze behandeling ‘putten’ de spieren onder de schedel uit, zodat ze loskomen. Zo krijgt de atlas de vrijheid om weer op de juiste plek te komen. Hierdoor verdwijnt de spanning in banden, spieren en weefsels. Er vindt een zogenaamde reset plaats, die vaak letterlijk voelt als een bevrijding. Meestal is er maar een behandeling nodig om de atlas weer goed te positioneren.

 

Resultaat

Het lichaam krijgt na een Atlaszone behandeling de gelegenheid zich weer te herstellen. Hierdoor verminderen of verdwijnen lichamelijke klachten zoals fysieke klachten tijdens en na de zwangerschap.

 

Contact

In de praktijk van Drs. Wim van den Berg komen veel patiënten die zijn doorverwezen door artsen, natuurartsen en/of therapeuten. Wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op 06 – 42679638. Wil je meteen een afspraak maken, ga dan naar ons afsprakenformulier.  Ervaringen na Atlaszone