Beperking in het draaien van het hoofd

De nek is een complex systeem van spieren, bloedbanen en zenuwen. Door het draaien en bewegen van het hoofd, wordt de nek continue gebruikt. Hierdoor is de nek zeer kwetsbaar voor letsel. Uit onderzoek blijkt dat nekklachten, naast rugklachten, een van de meest voorkomende lichamelijke klachten zijn.

 

Hoe ontstaat een draaibeperking van het hoofd?

Wanneer u moeite heeft met het draaien van de nek, heeft u vaak veel problemen in het dagelijkse leven. Denk aan problemen tijdens het autorijden en fietsen. De oorzaak van een draaibeperking van het hoofd wordt gezocht in het onwillekeurig verkrampen van spieren in de nek.

 

Mogelijke oorzaken verkramping nekspieren

  • Geblokkeerde nekwervel
  • Slechte lichaamshouding

 

Atlaszone behandeling

De Atlaszone behandeling is een veilige methode. Tijdens de behandeling wordt de atlas niet gemanipuleerd of gekraakt. Met behulp van een geavanceerd apparaat, ontwikkeld in Zwitserland, worden de spieren die net onder de schedel liggen behandeld. 

Door deze behandeling ‘putten’ de spieren onder de schedel uit, zodat ze loskomen. Zo krijgt de atlas de vrijheid om weer op de juiste plek te komen. Hierdoor verdwijnt de spanning in banden, spieren en weefsels. Er vindt een zogenaamde reset plaats, die vaak letterlijk voelt als een bevrijding. Meestal is er maar een behandeling nodig om de atlas weer goed te positioneren. Vrijwel direct na de eerste behandeling merkt u meestal direct dat het draaien van het hoofd weer soepel gaat. Dit houdt ook vaak aan op langere termijn.

 

Contact 

In de praktijk van Drs. Wim van den Berg komen veel patiënten die zijn doorverwezen door artsen, natuurartsen en/of therapeuten. Wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op 06 – 42679638. Wil je meteen een afspraak maken, ga dan naar ons afsprakenformulier.  Ervaringen na Atlaszone

Mijn nek is soepel, alsof hij gesmeerd is, mijn rug is losser en ik loop moeiteloos rechtop. Ik voel me dichter bij mezelf en ben beter geaard, sta steviger op de aarde.

(Vrouw, 65 jaar, Castricum)

Na de behandeling heb ik veel meer bewegingsvrijheid in de nek, en is de pijn weg. Ik kan mijn hoofd verder draaien waardoor ik beter kan zien tijdens het autorijden. De pijn in de nek tijdens het werken aan tafel is nog niet weg, maar wel minder geworden. Ik slaap beter en dit zonder pijn of stijfheid.

(Vrouw, 35 jaar, Deventer)