Gevoelloosheid en tintelingen  

Gevoelloosheid en tintelingen in handen of voeten zijn abnormale gevoelens die regelmatig voorkomen. Meestal is de oorzaak onbekend. Soms is verder onderzoek nodig wanneer de klachten het dagelijkse leven belemmeren. Vaak wordt de oorzaak niet gevonden.

 

Mogelijke oorzaken

Tintelingen en gevoelloosheid kunnen het gevolg zijn van over- of onderbelasting van de hand. Wanneer de hand of pols te lang in een ‘verkrampte’ houding zit, kan de zenuw naar de hand knel gaan zitten en tintelende handen veroorzaken.

Ook kan er lokale druk op een zenuw zijn. Hierdoor kunnen klachten ontstaan in de gebieden die door de aangedane zenuw worden aangestuurd. De betrokken spieren kunnen daardoor spierzwakte, spierafname en trekkingen vertonen.

 

Oorzaken druk op zenuwen

Druk op de zenuwen kan door verschillende oorzaken komen. Een daarvan is het Carpaal tunnelsyndroom. Hierbij wordt de zenuw die de wijsvinger aanstuurt, bekneld. De zenuw kan door de beknelling niet goed meer communiceren met de hersenen, met tintelingen als gevolg.

Slapende of tintelende ledematen kunnen ontstaan door druk op een zenuw vanuit de nek. Vanuit de nek, ook wel het cervicale gebied genoemd, lopen veel verschillende zenuwen door het lichaam. Iedere zenuw beïnvloedt een stukje van de ledematen. Waar precies de tintelingen of gevoelloosheid voorkomt, ligt aan de locatie van de beknelling. Gevoelloosheid of tintelingen kunnen daarnaast ook een symptoom zijn van een nekhernia, artrose of een wervelblokkade.

 

Atlaszone behandeling

Onderzoek heeft uitgewezen dat bij veel mensen de atlas scheef staat en/ of gekanteld is. Sommige mensen krijgen hierdoor klachten, zoals gevoelloosheid en tintelingen in ledematen.

De Atlaszone behandeling is een veilige methode. Tijdens de behandeling wordt de atlas niet gemanipuleerd of gekraakt. Met behulp van een geavanceerd apparaat, ontwikkeld in Zwitserland, worden de spieren die net onder de schedel liggen behandeld. 

Door deze behandeling ‘putten’ de spieren onder de schedel uit, zodat ze loskomen. Zo krijgt de atlas de vrijheid om weer op de juiste plek te komen. Hierdoor verdwijnt de spanning in banden, spieren en weefsels. Er vindt een zogenaamde reset plaats, die vaak letterlijk voelt als een bevrijding. Meestal is er maar een behandeling nodig om de atlas weer goed te positioneren.


Resultaat

Het lichaam krijgt na een Atlaszone behandeling de gelegenheid zich weer te herstellen. Hierdoor verminderen of verdwijnen lichamelijke klachten zoals gevoelloosheid en tintelingen in ledematen.

 

Contact

In de praktijk van Drs. Wim van den Berg komen veel patiënten die zijn doorverwezen door artsen, natuurartsen en/of therapeuten. Wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op 06 – 42679638. Wil je meteen een afspraak maken, ga dan naar ons afsprakenformulier.  Ervaringen na Atlaszone

Ik heb rust op de borst (geen geprikkeld/gejaagd gevoel meer). Iets afname tinteling in mijn handen en voeten. Ook heb ik een minder pijnlijke nek.

 Man, 56 uit Den Haag