Duizeligheid

Duizeligheid is het gevoel dat beleefd wordt als de relatie tot de ruimtelijke omgeving verstoord is. Dit gevoel kan verschillen per persoon. Het kan gaan om draaierigheid, desoriëntatie, zweverigheid of het idee hebben alsof de wereld draait. Ook kan het voelen alsof je rondtolt of omvalt.

Andere bijkomende verschijnselen zijn:

  • Angst
  • Onzekerheid
  • Transpireren
  • Misselijkheid en braken
 

Duizeligheid is een klacht die veel voorkomt. Bij 3 tot 14% van de patiënten die bij de huisarts komt, is duizeligheid de hoofdklacht. Vaak is het een symptoom van een ander ziektebeeld zoals:

  • Een lage bloeddruk
  • Hyperventilatie
  • Een virus in het binnenoor
  • Syndroom in de cervicale wervelkolom
  • Doorbloedingsstoornis van de kleine hersenen of het evenwichtsorgaan
 

Daarnaast kan duizeligheid ook een bijwerking van een geneesmiddel zijn.

 

Behandeling duizeligheid met Atlaszone

Klachten van duizeligheid en misselijkheid kunnen veroorzaakt worden door scheefstand van de atlas. Een scheve atlas kan belastend zijn voor evenwichtsorganen en het gehoororgaan.

De Atlaszone methode is met name een oplossing wanneer duizeligheid een gevolg is van een slechte doorbloeding in het hoog-cervicale gebied, dichtbij het evenwichtsorgaan.

Wanneer duizeligheid een bijverschijnsel is van hoofdpijn of migraine, helpt de Atlas methode ook in de meeste gevallen.

 

Atlaszone behandeling

De Atlaszone behandeling is een veilige methode. Tijdens de behandeling wordt de atlas niet gemanipuleerd of gekraakt. Met behulp van een geavanceerd apparaat, ontwikkeld in Zwitserland, worden de spieren die net onder de schedel liggen behandeld. 

Door deze behandeling ‘putten’ de spieren onder de schedel uit, zodat ze loskomen. Zo krijgt de atlas de vrijheid om weer op de juiste plek te komen. Hierdoor verdwijnt de spanning in banden, spieren en weefsels. Er vindt een zogenaamde reset plaats, die vaak letterlijk voelt als een bevrijding. Meestal is er maar een behandeling nodig om de atlas weer goed te positioneren.

 

Resultaat

Het lichaam krijgt na een Atlaszone behandeling de gelegenheid zich weer te herstellen. Hierdoor verminderen of verdwijnen lichamelijke klachten zoals duizeligheid.

 

Contact

In de praktijk van Drs. Wim van den Berg komen veel patiënten die zijn doorverwezen door artsen, natuurartsen en/of therapeuten. Wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op 06 – 42679638. Wil je meteen een afspraak maken, ga dan naar ons afsprakenformulier.  


 

Ervaringen na Atlaszone

Ik had voor de behandeling vaak last van korte duizelingen, na de behandeling heb ik er geen meer gehad!

Vrouw, 25 jaar uit Apeldoorn