Chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid is een vermoeidheid die onverklaarbaar is, continu aanwezig is of vaak terugkeert. Deze vermoeidheid is dus niet het gevolg van voortdurende belasting en wordt niet minder na voldoende rust. Het gevolg is dat er veel minder energie aanwezig is voor werk, studie, sociale of persoonlijke activiteiten.

Daarnaast komen minimaal vier van onderstaande symptomen voor:

  • Verminderd kortetermijngeheugen of concentratievermogen
  • Keelpijn
  • Gevoelige lymfeklieren
  • Spierpijn
  • Pijn in verschillende gewrichten zonder zwelling of roodheid
  • Hoofdpijn die qua vorm, patroon en ernst nieuw is
  • Slaap waar de patiënt niet van uitrust
  • Na inspanning een malaisegevoel dat langer dan 24 uur aanhoudt
 

Deze symptomen van chronische vermoeidheid blijven minstens zes achtereenvolgende maanden aanwezig of keren gedurende deze periode steeds weer terug. Daarnaast waren deze symptomen niet aanwezig voordat de vermoeidheid begon.

Uit onderzoek1 blijkt dat de zorg voor patiënten met chronische vermoeidheid (CVS) wordt belemmerd door negatieve stigmatisering door hulpverleners. Hulpverleners zouden de waarheid en betrouwbaarheid van de symptomen ter discussie stellen. Dit maakt het voor cliënten met chronische vermoeidheid lastig om de hulp te krijgen die ze nodig hebben.

 

Behandeling chronische vermoeidheid

De methode van Atlaszone zorgt in veel gevallen voor een reset van de bovenste nekwervels. Hierdoor wordt de ‘stress’ die in dat gebied aanwezig is geneutraliseerd. Vaak ontstaat er dan spontaan een ongekende ontspanning boven in de nek, direct onder de schedel.

Dit zorgt ervoor dat de meeste patiënten weer goed slapen, waardoor de vermoeidheid verdwijnt. Meestal gaan mensen daarna ook meer dromen, een teken van het oplossen van spanningen en vermoeidheden.

Spanningshoofdpijn is een verzamelnaam voor niet bekend. De pijn bevindt zich over het algemeen aan weerszijde van het hoofd en is dof en drukkend. Het wordt ook wel beschreven als een strakke band die om het hoofd zit.

 

Atlaszone behandeling

De Atlaszone behandeling is een veilige methode. Tijdens de behandeling wordt de atlas niet gemanipuleerd of gekraakt. Met behulp van een geavanceerd apparaat, ontwikkeld in Zwitserland, worden de spieren die net onder de schedel liggen behandeld. 

Door deze behandeling ‘putten’ de spieren onder de schedel uit, zodat ze loskomen. Zo krijgt de atlas de vrijheid om weer op de juiste plek te komen. Hierdoor verdwijnt de spanning in banden, spieren en weefsels. Er vindt een zogenaamde reset plaats, die vaak letterlijk voelt als een bevrijding. Meestal is er maar een behandeling nodig om de atlas weer goed te positioneren.


Contact

In de praktijk van Drs. Wim van den Berg komen veel patiënten die zijn doorverwezen door artsen, natuurartsen en/of therapeuten. Wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op 06 – 42679638. Wil je meteen een afspraak maken, ga dan naar ons afsprakenformulier.  Ervaringen na Atlaszone

Mijn gehoor is nu goed. Ik heb veel meer uithoudingsvermogen. Ik voel me lekker en heb veel meer zelfvertrouwen. Ben blij dat ik deze behandeling heb ondergaan.

(Vrouw, 59 jaar, Heerhugowaard)

 

Kwaliteit van het leven holt vooruit. Veel vrolijker! Kan bijna niet geloven dat na 2 behandelingen, mijn pijn en ongemakken na 40 jaar eindelijk zijn verdwenen.

(Vrouw, 56 jaar)

 

Direct na de correctie voelde ik me meer geaard. Later op de dag kwamen er veel emoties los, ik had daar weinig grip op. De eerste nacht na de correctie heb ik lang wakker gelegen doordat ik mijn lichaam van binnen op zijn plek voelde vallen. Herschikken. De dagen en weken erna had ik veel slaap nodig. Nu kan ik zeggen dat ik veel gemakkelijker een goede houding aanneem, dat ik veel meer ontspannen ben en dat hoofd en lichaam weer samenwerken.

(Vrouw, 27 jaar, Groningen)