Bekkenscheefstand

Het bekken is het benige gedeelte van het lichaam dat de romp met de benen verbindt. Het beschermt de organen zoals de blaas en darmen en bij vrouwen de vagina en baarmoeder. Ook vervult het bekken een belangrijke rol bij beweging en houding van het lichaam. Het bekken vormt een geheel van botdelen, gewrichtsbanden, spieren, bekkenorganen en de bekkenbodem. Al deze onderdelen beïnvloeden elkaar waardoor een klacht in het bekken een oorzaak kan zijn voor klachten in de bekkenbodem en omgekeerd.

Een scheef bekken is mogelijk het gevolg van een scheve atlas.

In de literatuur wordt onderscheid gemaakt tussen bekkenscheefstand en bekkenverwringing. Van een bekkenscheefstand wordt gesproken als één bekkenhelft, horizontaal gezien, in zijn geheel aan de ene kant lager staat dan de andere kant. Op deze manier kan een bekkenscheefstand zorgen voor een beenlengteverschil. Indien het linkerbeen korter is dan het rechter, zal soms de linker bekkenhelft lager staan dan de rechter bekkenhelft. Soms lijkt het juist alsof de linker bekkenhelft hoger staat omdat het bekken gekanteld staat. Toch is dan het linkerbeen korter.

Bij een bekkenverwringing staat de ene bekkenhelft ten opzichte van de andere bekkenhelft naar achter gedraaid. Zo kan bijvoorbeeld bij de voorzijde van het bekken, linkerkant hoger staan, maar aan de achterzijde staat links juist lager. Bekkenverwringing ontstaat waarschijnlijk wanneer de bovenste halswervel, de atlas, geroteerd en gekanteld staat.

 

Atlaszone behandeling

De Atlaszone behandeling is een veilige methode. Tijdens de behandeling wordt de atlas niet gemanipuleerd of gekraakt. Met behulp van een geavanceerd apparaat, ontwikkeld in Zwitserland, worden de spieren die net onder de schedel liggen behandeld. 

Door deze behandeling ‘putten’ de spieren onder de schedel uit, zodat ze loskomen. Zo krijgt de atlas de vrijheid om weer op de juiste plek te komen. Hierdoor verdwijnt de spanning in banden, spieren en weefsels. Er vindt een zogenaamde reset plaats, die vaak letterlijk voelt als een bevrijding. Meestal is er maar een behandeling nodig om de atlas weer goed te positioneren.

Tijdens de Atlaszone behandeling wordt doorgaans het bekken gecorrigeerd en het beenlengteverschil opgeheven. Meestal is er maar een behandeling nodig.

 

Contact 

In de praktijk van Drs. Wim van den Berg komen veel patiënten die zijn doorverwezen door artsen, natuurartsen en/of therapeuten. Wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op 06 – 42679638. Wil je meteen een afspraak maken, ga dan naar ons afsprakenformulier.  


Ervaringen na Atlaszone