Vergoeding door ziektekostenverzekeraars

 

Vergoedingen

Afhankelijk van hoe je bent verzekerd bent, kan de ziektekostenverzekeraar de behandeling in zijn geheel, dan wel gedeeltelijk vergoeden.

Hierbij wordt door de verzekeraar gekeken naar de beroepsvereniging waar de behandelaar lid van is en naar de aard van ‘prestatiecode’ van de behandeling. Op de rekening staat: Praktijk Drs. Wim van den Berg en de omschrijving is: ‘Prestatiecode 24005 – behandeling overige natuurgeneeskunde’. Neem altijd jouw zorgverzekeringspas mee naar de behandeling.

 

Onze zorgverleners

In deze praktijk werken twee zorgverleners. De rekening die je ontvangt, vermeldt de prestatiecode, de naam van de zorgverlener, de beroepsverenigingen waarbij hij of zij is ingeschreven, de persoonlijke AGB-code en de AGB-code van de praktijk (90057095).

 

Eerste zorgverlener: Wim van den Berg.

Wim van den Berg is aangesloten bij de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV) onder nummer 1907768B. VIV wordt door meerdere verzekeraars vergoed. De AGB-code van Wim van den Berg, als zorgverlener is 90048569. Tevens is Wim Registertherapeut van de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) onder nummer 505104R. Wim is in bezit van psychosociale basiskennis PSBK, universitair niveau en in bezit van medische basiskennis (MBK) universitair niveau. Hij is aangesloten bij het TCZ (Tuchtcolleges voor de Complementaire Zorg).

 

Tweede zorgverlener: Jolanda Oosterwolde.

Jolanda heeft AGB-code 90049413 en is aangesloten bij de NAP (NAP-ECP NL-661). Ze is in bezit van medische basiskennis MBK, hogeschool niveau volgens PLATO-norm. Op de website van jouw verzekeraar kan je zien of zij de hier genoemde beroepsvereniging(en) vermelden als zijnde voor vergoeding in aanmerking komend.

Mocht je vooraf met jouw verzekering hierover bellen, geef hen dan de naam van onze praktijk door (praktijk drs. Wim van den Berg) en de AGB-, beroepsverenigingen- en prestatiecode (24005 – behandeling overige natuurgeneeskunde).

Atlaszone is in het algemeen niet bekend bij verzekeringen en het heeft weinig zin dit te vragen. Het is verstandiger om de prestatiecode (24005 – behandeling overige natuurgeneeskunde) te noemen. Dit herkennen verzekeringsmaatschappijen namelijk wel. Deze behandelingen zijn ingevoerd per 1 januari 2017. Meestal betaalt de ziektekostenverzekeraar een deel van de behandelingskosten bij een ‘Aanvullende verzekering’. Soms wordt het hele bedrag vergoed. Atlaszone zit niet in het basispakket.

 

Contact

In de praktijk van Drs. Wim van den Berg komen veel patiënten die zijn doorverwezen door artsen, natuurartsen en/of therapeuten. Wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op 06 – 42679638. Wil je meteen een afspraak maken, ga dan naar ons afsprakenformulier.